Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си, Вие приемате използването на "бисквитки". Повече информация

Декларация за поверителност

Бентли фарм ООД е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и има правото да събира, обработва и ползва личните данни на своите потребители с оглед нуждите на Уебсайта, като същевремнно има задължението да опазва в тайна тези лични данни, да не ги използва за други цели, нито да ги предоставя на трети лица.


Cookies (Бисквитки)

бентли фарм ООД и трети страни могат да записват и четат бисквитки (кукита, cookies) на Вашия браузър или да ползват уеб броячи (web beacons) за да събират информация. Тази информация може да бъде използвана при показване на реклами в уеб сайтове. За да предотвратите записът на бисквитки на Вашия компютър, моля забранете записът на бисквитки, чрез промяна настройките на браузъра. Консултирайте се с документацията на Вашия браузър и с Уикипедия за повече информация:
http://en.wikipedia.org/wiki/Web_beacon
http://bg.wikipedia.org/wiki/HTTP-бисквитка


ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА БИСКВИТКИТЕ (СВЕТОВНА)

Ние и нашите филиали, трети страни и други контрагенти използваме бисквитки и други идентифициращи технологии на нашите уеб страници, мобилни приложения, електронни комуникации, реклами и други онлайн услуги (наречени общо “Услугите”) за множество цели, включително: удостоверяване на потребители, запомняне на потребителски предпочитания и настройки, определяне на популярността на съдържание, осигуряване и измерване на ефективността на рекламни кампании, анализ на посещенията в уеб страници и тенденциите и цялостно разбиране на онлайн поведението и интересите на хората, които взаимодействат с нашите Услуги. Можете да прочетете повече тук за видовете бисквитки, които използваме, защо ги използваме и как можете да направите своя избор.

Какво са "бисквитките"?

"Бисквитките" или „Cookies” са текстови компютърни данни, съхранявани в браузъра на потребителя, предназначени за използване от уеб страници. Тези данни позволяват да се идентифицира устройството на потребителя и правилното поведение на дадена уеб страница съобразено с неговите индивидуални предпочитания. "Cookies" обикновено съдържат името на уебсайта, времето за съхранение на крайното устройство и уникален номер.

Как използваме "бисквитки"?

"Бисквитките" се използват за да се адаптира съдържанието на страницата към предпочитанията на потребителя и за оптимизиране на използването на уебсайта. Те се използват и за да се създаде анонимна статистика (относно поведението на потребителя в сайта) с цел подобряване структурата и съдържанието на сайта.

Какви "бисквитки" използваме?

По принцип се използват два вида "бисквитки" - "сесия" и "фиксирана". Първите от тях са временни файлове, които са на вашето устройство, докато не излезете от уебсайта или деактивирате не деактивирате софтуера, с който разглеждате интернет страниците (уеб браузър). "Fixed" файловете се пазят за срока, посочен в параметрите на "бисквитките" или докато не бъдат отстранени ръчно от потребителя.

"Бизквитките", използвани от партньорите на оператора на сайта, включително и в частност потребителите на сайта, са обект на собствената си политика за поверителност.

Можем да различим следните видове "бисквитки"

  • A. Видове бисквитки, според необходимостта на услугата:
    ТипОписание
    НеобходимиТе са абсолютно необходими за правилното функциониране на сайта или за дадена функционалност, която потребителят иска да използва.
    ФункционалниТе са важни за изпълнението на услугата защото:
    • служат за обогатяване на функционалността на услугата. Без тях, услугата ще работи правилно, но това ще бъде коригирано от предпочитанията на потребителя,
    • са предназначени да осигурят високо ниво на функционалност на услугата. Без настройките, записани в една бисквитка, може да се намали нивото на функционалността на сайта, но това не трябва да пречи на пълното му използване,
    • са много важни за функции на услугата. Тяхното заключване ще предизвика избраните функции да не работят правилно.
    БизнесТе спомагат заизпълнението на бизнес модела, на който се базира сайта. Блокирането им няма да попречи на пълната функционалност на сайта, но може да намали нивото на обслужване и подръжка поради липсата на изпълнение на рекламни ангажименти, поети оот собственика на сайта, които генерират доход и спомагат за субсидиране, подръжка и развитие на функционалносите на Уеб сайта. Тази категория включва например „бисквитките“ от различни реклами на сайта.
  • B.Видове бисквитки според времето, за което бисквитките ще бъдат запазени в устройството на потребителя:
    ТипОписание
    Временни бисквитки (за периода на сесията)Бисквитките, поставени по време на престоя в сайта (сесията) се заличават, когато тя е затворена
    Постоянни бисквиткиТе не се изтриват, когато затворите браузъра си и остават в устройството на потребителя за определен период от време или без срок на валидност, в зависимост от настройките на собственика на сайта.
  • C. Видове бисквитки според произхода - администратора, който управлява бисквитките:
    ТипОписание
    Бисквитки от сайтаБисквитки поставени директно от собственика на сайта
    Външни бисквитки (бисквитки от трети страни)Бисквитки, поставени от трети страни, със съгласието на собственика на сайта

    • Забележка: бисквитките може да се задействат от администратор на скриптове или компоненти, които се намират на сървърите на партньор от друго място - друга държава или дори различна правна система. Те може да имат други стандартни политики за бисквитките, различни от упоменатите в този документ.

  • D. Според преследваната цел:
    ТипОписание
    Конфигуриране на услугитеИзползват настройките, функциите и други услуги на сайта
    Безопасност и надеждност на услугатаОсигуряват възможности за проверка на автентичността и оптимизират производителността на сайта.
    ЗаверкаПредоставят информация, когато потребителят е извън линия (офлайн), така че сайтът да може да запази съответната информация и функции
    Сесия състояниеЗаписват информацията за това как потребителят използва сайта. Те могат да включват най-посещаваните страници или съобщения за грешки, които се появяват на някои страници. Бисквитките се използват за съхранение на т.нар."състояние на сесията", за да помогнат за подобряване на услугата и повишаване на комфорта на сърфиране.
    ПроцесиПозволяват гладкото функциониране на сайта и неговите функции.
    РекламаПозволяват показването на реклами, които са по-интересни за потребителите, което е и по-ценно за издателите и рекламодателите - за персонализиране на рекламата, може да се използва за показване на реклами извън сайта/домейна
    МестоположениеПозволяват персонализиране на информацията, показвана за местоположението на потребителя
    Анализ и изследвания, одит на аудиториятаПозволи на собственика на сайта да разбере по-добре предпочитанията на потребителите си и чрез проведения анализ да подобри и развие продукта и услугите. Обикновено собственикът на сайта или изследващата компания събира анонимна информация и данни за тенденциите на процеса, без да се идентифицират индивидуалните потребители или личните им данни
  • E. Видове бисквитки, според намесата в личния живот на потребителите:
    ТипОписание
    БезвреденВключва бисквитки:
    • необходими за правилното функциониране на сайта
    • необходими за обезпечаването на функционалността на сайта на даено действие, което няма нищо общо с проследяването на потребителя
    Прегледизползва за проследяване на потребители, обаче, не съдържат информация за идентифицирането на потребителя
"Бисквитките" и личните данниa

Личните данни, които са събрани от "бисквитките", могат да бъдат използвани единствено за осъществяването на конкретни функции в сайта, свързани със самия потребител. Личните данни са криптирани, за да се предотврати достъпът до тях от неоторизирани лица.

Изтриване на "бисквитките"

Стандартният софтуер за сърфиране (браузър) по подразбиране позволява поставянето на "бисквитки". Тези настройки могат да бъдат променени по такъв начин, че да блокират автоматичното управление на "бисквитки" в браузъра или браузърът да информира всеки път, когато бисквитка, бъде закачен на устройството на потребителя. Подробна информация за възможностите и как се използват "бисквитките" е на разположение в настройките на браузъра.

Ограничаването на употребата на "бисквитките" може да засегне някои от функционалностите, които интернет страницата предоставя на потребителя.